LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE-SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Lokalno partnerstvo  za  zapošljavanje  BPK Goražde  je u Goraždu  organizovalo  Pres konferenciju na  kojoj  su  prezentovane  mogućnosti  stručnog  usavršavanja  nezaposlenih  osoba  za  zanimanja "Mašinbravar " i "Zavarivač" . Cilj  prezentacije  bio  je  upoznati  nezaposlene  sa  dva  nova  akreditovana  programa  obrazovanja  odraslih ,koji  su  izrađeni  za  potrebe  obuke  i  zapošljavanja  u kompaniji  " TechVor Care " d.o.o. (TVC) Goražde.

Ovom  prilikom  pozivaju  se  zainteresovane  osobe , prijavljene  na  evidenciji  Službe  za  zapošljavanje  BPK Goražde , da  se  prijave  za  učešće  u  programu  stručnog  usavršavanja  za  zanimanja  iz  metalskog  sektora , s  ciljem  sticanja  znanja  radi  lakšeg  pronalaska  zaposlenja  kod  poznatog  poslodavca , člana  Lokalnog  partnerstva za zapošljavanje  Goražde , " TechVor Care" d.o.o. (TVC) Goražde.

Obuka  se  realizuje  u  okviru projekta :"Novi  pristup  kreiranju  radnih  mjesta :Inovacijama  ka  prosperitetnom  tržištu  rada ", a  biće  obuhvaćeno  ukupno  75 nezaposlenih  osoba  za  dva  stručna  zanimanja "Mašinbravar " i "Zavarivač". Obuka  će  trajati  250 nastavnih  sati  od  čega  50  sati  stručno-teorijske  nastave  koja  će  se  odvijati  u  Kabinetu  za  obrazovanje  odraslih  Srednje  stručne  škole "Džemal Bijedić"  i  praktična  obuka  u  trajanju  od 200 sati  koja  će  se  odvijati  u  proizvodnom pogonu  kompanije  " TechVor Care" d.o.o. Goražde.

Obuka  za  polaznike  je  besplatna .Cjelokupan  iznos  troškova  stručnog  usavršavanja  će  biti  obezbjeđen  kroz  Projekat . Svi  polaznici  obuke  koji  budu  uspješno  ocjenjeni  dobit  će  Uvjerenje  o  usavršavanju.

Pozivamo  sve  zainteresovane  da se  prijave  u  prostorije  Službe  za  zapošljavanje  BPK Goražde , radi evidencije , informativnog  razgovora  i  pripreme  za  početak  obuke . Početak  održavanja  obuke  planiran  je  u  novembru  2022. godine.

Planirana  obuka  u  Bosansko-podrinjskom  kantonu  Goražde je  aktivnost  koja  je  definisana  u  okviru  saradnje  Grada  Goražde , Ju Služba  za zapošljavanje  BPK Goražde , Privredne  komore BPK Goražde , Udruženja  poslodavaca  BPK  Goražde , Srednje  stručne  škole " Džemal  Bijedić" Goražde , TVC d.o.o. Goražde , Udruženja  za  lokalne  razvojne  inicijative "ALDI" Goražde i  Obrtničke  komore  BPK Goražde  u  okviru  programa "Podrška  Evropske  unije  lokalnim  partnerstvima  za  zapošljavanje  Faza II (LEP II) , a  koji  je  finansijski  podržan  od  strane  Evropske  unije  putem  Međunarodne  organizacije  rada (MOR).

Vi ste ovdje: Home Informacije Novosti i događaji LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE-SAOPŠTENJE ZA MEDIJE